Boka "Hagehistorien på Huseby -prosjektstøtte 2018

Boka "Hagehistorien på Huseby -prosjektstøtte 2018

18.08.21 10:22 av Finn Grimsrud

Sterke vindkast på ettermiddagen fredag 13. august 2018 førte til at flere store greiner på et av de gamle lønnetrærne på Huseby gård i Skedsmokorset brakk av. Dette førte til en del spørsmål om de gamle trærne og ideen om å lage en dokumentasjon på havens tilblivelse og utvikling våknet. Resultatet ble "Hagehistorien på Huseby". Her har det vært barokkhage, engelsk hage og selvfølgelig en kjøkkenhage.

Les mer
Barne/nisseverksted Asker museum  prosjektst. 2018

Barne/nisseverksted Asker museum prosjektst. 2018

05.08.21 21:52 av Finn Grimsrud

Asker museums venner har søkt om tilskudd til etablering av et barneverksted og fokusere på "Hvor er nissene resten av året". Asker museum har tidligere etablert et julenisseverksted og da det ble et ledig rom på museet, så man muligheten for å bygge videre videre på dette nissekonseptet. Asker museum har årlig besøk av ca 5 000 barn i barnehage- og småskolealder. Museet har derfor ønsket seg et mer permanent og barnevennlig rom.

Les mer
Bind 2 - "Stasjonsbyen Ås", prosjektstøtte 2018

Bind 2 - "Stasjonsbyen Ås", prosjektstøtte 2018

03.08.21 16:52 av Finn Grimsrud

Med denne boka er Nikolai Bjørnebys verk fullført. Han startet med arbeidet allerede på 1970-tallet. Bind 1 var ferdig før Nikolai døde i 2018. Men Nikolai hadde fått demens-diagnose og hadde da tidligere startet samarbeidet med sønnen Gisle Bjørneby for å redigere ferdig manus. For sønnen er det viktig å poengtere at det er Nikolais langvarige arbeid som er grunnpilaren i bokverket. På bildet ser vi boka ankomme til kommunen.

Les mer
Boka "Isdrift i Frogn", prosjektstøtte 2018

Boka "Isdrift i Frogn", prosjektstøtte 2018

03.08.21 16:26 av Finn Grimsrud

Frogn Historielag har søkt om midler til trykking av boka "Isdrift i Frogn". Ishandelen var en viktig næring for store deler av Frogn, for fattig og rik og både på Bunnefjordsiden og Drøbaksiden. denne handelen skapte store formuer i enkelte familier og dessuten var dette i stor grad eksport som ga en internasjonal kontakt og handel som betydde mye for mange.. Hilde Degerud Jahr har stått for bokmanuset

Les mer
Plattform-modell Asker museum, prosjektstøtte 2018

Plattform-modell Asker museum, prosjektstøtte 2018

03.08.21 16:01 av Finn Grimsrud

Asker Museums Venner søkte om midler til sikring av verdifull plattform-modell i energi-utstillingen i museet. Modellen er permanent utlånt fra Oljemuseet i Stavanger og viser en type som ble kalt AKER H3. For Asker museum er det spesielt interessant at plattformtypen ble utviklet og bygget i nærområdet. Dette var noe av starten på "Energineering Vally" perioden i asker og Bærum. Også noe av det siste som ble bygget på Aker Mek. Verft i Oslo, i dag "Aker brygge".

Les mer